Fotobiennalen 2018

Fotobiennalen 2018 – Det Postfotografiske Billede

Fotobiennalen er Danmarks nye biennale for fotografi og kamerabaseret kunst.

Initieret i 2016 af Brandts i Odense, Fotografisk Center i København og Galleri Image i Aarhus er Fotobiennalen en national begivenhed, der favner de faglige fotomiljøer i Danmarks tre største byer og fanger det fotointeresserede publikum i hele landet.

Fotobiennalen 2018 har det overordnede tema Det Postfotografiske Billede og skydes i gang med tre udstillingsåbninger, et internationalt symposium med nogle af verdens mest prominente forskere og kunstnere, der arbejder i spektret fotografi og nye medier, og online portfolio reviews.

Fotobiennalen 2018 åbner på Galleri Image i Aarhus onsdag den 29. august, efterfulgt af fernisering på Brandts torsdag den 30. august. Fredag den 31. august vil der være åbning af Fotografisk Centers udstilling.

Galleri Image åbner med en gruppeudstilling på programmet: New Tactics – Moving in a Soft Field, som er kurateret af Kirstine Autzen. Udstillingen udforsker fotografiske hybridformer fra både et materielt og et virtuelt perspektiv. De fire deltagende kunstnere er: Kristoffer Ørum (DK), Nanna Lysholt Hansen (DK), Sandra Vaka Olsen (NO) og Valérie Collart (FR).

Udstillingen Photography to end all Photography – Det digitalt manipulerede fotografi på Brandts bliver en stor international gruppeudstilling med mere end 20 kunstnere, der undersøger hvad det digitale har betydet og betyder for vores forståelse af det fotografiske billede. Udstillingen kurateres af Jesper Rasmussen og Anna Krogh.

Fotografisk Center præsentere Optøet tid – en totalinstallation ved kunstnergruppen AVPD, der gennem rumlige iscenesættelser og eksperimenter vil udfordre vores traditionelle forståelse af fotografi som skabt med et kamera og bundet til en flade. Udstillingen er kurateret af Fotografisk Centers leder, Kristine Kern.

Fotobiennalen 2018 arrangerer desuden et internationalt symposium i København, fredag d. 31. august.
Symposiets keynote speakers er Prof. Geoffrey Batchen (NZ), Prof. David Bate (UK), og PhD Cecilia Grönberg (SE), som hver vil åbne en af symposiets tre sessioner, der belyser forskellige vinkler af 'Det Post-fotografiske Billede'.
Læs mere om symposiet på Fotobiennalens hjemmeside http://www.fotobiennalen.dk/symposium-2018/

I hele september måned tilbyder Fotobiennalen desuden online portfolio reviews i samarbejde med Portfolio Dialogue. Booking af portfolio reviews begynder 1. august.
Læs mere om årets reviewers på https://www.portfoliodialogue.com/fotobiennalen-2018