Hrair Sarkissian: The Presence of Absence

© Hrair Sarkissian Sweet and Sour 2021-22
  • Hrair Sarkissian

Udstillingen vil være den første udstilling i Danmark med den syrisk-armenske kunstner Hrair Sarkissian, der anses for at være en af de fremmeste kunstnere internationalt, der arbejder konceptuelt med fotografiet.

Fraværet har et fremtrædende tilstedevær i Sarkissians værker, som en rungende stilhed, der peger på ufortalte historier – personlige såvel som kollektive. Udstillingen vil vise ældre og nyere værker af kunstneren fra de seneste 15 år. Sarkissian arbejder med storformatkameraer og analog fotografering samt video i skabelsen af ​​sine værker.

Kunstneren fungerer som både arkæolog og historiefortæller, hvor han bruger fotografiske teknikker til at fremtrylle landskaber eller steder, der afslører historiske traumer eller usynlige historier med udgangspunkt i både personlige og kollektive erindringer. Ved at opbygge en følelse af solidaritet omkring kollektive traumer ønsker Sarkissian at fremhæve en form for social retfærdighed, der kan kompensere for den officielle historieskrivning, der alt for ofte udelader de fordrevnes historier.

I 2021-2023 vises udstillingen The Other Side of Silence – den største soloudstilling med kunstneren til dato, på Sharjah Art Foundation, Dubai, Bonniers Konsthall, Stockholm og Bonnefanten, Maastricht. Sarkissian bor og arbejder i London.

Se videointerview med Hrair Sarkissian her. (åbner i FaceBook)

Udstillingen er gjort muligt ved støtte fra: Københavns Kommune, Statens Kunstfond, DGI Byen, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt Grafik & Foto.

  • Statens Kunstfond logo
  • Køebnhavn Kommune logo
  • Logo for Dgi Byen
  • Augustinus Fonden logo
  • Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
  • Grafik & Foto