Om Fotografisk Center

Fotografisk Center er en kunsthal med fokus på dansk og international kunstfotografi og andre kamerabaserede medier. Kunsthallen blev grundlagt som en forening i 1996 af Københavns Kommune og Kulturby '96 med det formål at "virke til fremme for kunstfotografiet i Danmark". 

Fotografisk Center producerer ca. fem udstillinger om året med både dansk og internationalt fotografi samt relaterede praksisformer som film- og videokunst. Udstillingerne veksler mellem solopræsentationer og tematiske gruppeudstillinger. Årligt tilbagevendende er udstillingsserien: 'Ung dansk fotografi'.

I dag ligger Fotografisk Center i Kødbyen på Vesterbro i København, hvor vi i samarbejde med vores partner DGI-byen/Øksnehallen også involverer os i udadrækkende aktiviteter.

Dialogudstilling: Marie Sjøvold og Astrid Kruse Jensen: Fortiden foran mig, foto troels Jeppe
Aktiviteter

Ved siden af udstillingerne har Fotografisk Center etableret en boghandel med speciallitteratur om fotografi og egne udgivelser, samt et digitalt scannerværksted med en Imacon scanner.

Omvisninger

Fotografisk Center tilbyder omvisninger i vores udstillinger. Skoler, kunstforeninger, fotoklubber og andre interesserede kan booke omvisninger ved en af vores kunstfaglige medarbejdere på 33930996 eller info@fotografiskcenter.dk
En omvisning varer typisk 50 min.
Priser:
Hverdage: 650 DKK
Weekend og aften: 750 DKK

Vision

Fotografisk Center vil være en synlig aktør på kunstscenen og i samfundet. Vi tror på fotografiets betydning for hvordan vi ser verden omkring os.

Mission

Fotografisk Center arbejder for at udvide kendskabet til nutidigt kunstfotografi i Danmark og internationalt. Vi viser fotografi i dialog med andre kamerabaserede udtryk og eksperimenterer med nye og anderledes udstillingsformater. Som udstillings- og mødested skaber Fotografisk Center rum for dialog og udveksling omkring fotografiske billed- og kunstpraksisser.

Bæredygtig

På Fotografisk Center er vi bevidste om bæredygtighed og hvordan vi i vores daglige arbejde med udstillingsvirksomhed kan være med til at spilde mindst muligt og formindske vores CO2 aftryk. Siden 2016 har vi genbrugt så mange materialer som muligt, når vi bygger udstillinger op. Vores flytbare vægge består af moduler i træ, som kan skilles ad og flyttes rundt på fra udstilling til udstilling. Yderligere elementer som sokler, podier, hylder m.m. bygges også i træ og cirkulerer fra udstilling til udstilling alt efter behov. Denne tilgang giver et minimum af spild ift. fx at bruge gips til vægge, som kun kan bruges én gang. For så vidt muligt genbruger vi også bobleplast og andet indpakningsmateriale til værker.

Praksis

Fotografisk Center kuraterer selv de fleste af udstillingerne. Man kan derfor ikke søge om at få en udstilling.

Bestyrelsen

Nicolai Horten (formand), Annesofie Becker, Jens Gehl, Anne Charlotte Sabroe og Michael Stensbøl.