Marte Aas - Space Grammar

Marte Aas - Space Grammar, Europe Future Past #5 2017

Marte Aas er en norsk fotograf og videokunstner, som arbejder med mennesker, landskaber, by- og boligmiljøer. I sine billeder afsøger hun rumlige strukturer og hvordan vi er til stede i dem samt de zoner, der hverken er natur eller kultur, men en slags grænseområder. Hun er interesseret i rekreative områder, og ser landskabet som en forestilling, hvor både sociale og subjektive identiteter er konstrueret.

Om sine videoarbejder skriver hun selv:
”Videoerne er meget ofte ligesom levende stilbilleder og har at gøre med begrebet tid, spørgsmålstegn ved vores traditionelle opfattelse af tid og vores erfaring fra fortiden, nutiden og fremtiden. Videoerne arbejder dermed som en visualisering af tid som en ideologisk konstruktion.”

Således griber Space Grammar tilbage til årstemaet for 2017, og kan ses som en behandlende både tid og identitet, som er overskriften for 2018 udstillinger. Marte Aas har aldrig tidligere været udstillet i Danmark. Det er tanken at hun både skal vise nogle ældre værker samt udvikle et helt nyt projekt i dialog med Fotografisk Center.

Udstillingen er gjort muligt ved støtte fra: Københavns Kommune, Statens Kunstfond, DGI Byen, DJ:Fotograferne & Husted Vin.

  • Logo for DJ:Fotograferne
  • Køebnhavn Kommune logo
  • Logo for Dgi Byen
  • logo for the Office for Contemporary Art Norway
  • Norges Ambassade logo