Om Fotografisk Center

Fotografisk Center er en kunsthal med fokus på nordisk samtidsfotografi og andre kamerabaserede medier. Kunsthallen blev grundlagt som en forening i 1996 af Københavns Kommune og Kulturby '96 med det formål at "virke til fremme for kunstfotografiet i Danmark". Sammen med kunstfotografi og billedkunst viser vi også andre genrer som eksempelvis dokumentar- og portrætfotografi.

Fotografisk Center producerer ca. fem udstillinger om året med både dansk og internationalt fotografi samt relaterede praksisformer som film- og videokunst. Udstillingerne veksler mellem solopræsentationer og tematiske gruppeudstillinger. Årligt tilbagevendende er udstillingsserien: 'Ung dansk fotografi'.

I dag ligger Fotografisk Center i Kødbyen på Vesterbro i København, hvor vi i samarbejde med vores partner DGI-byen/Øksnehallen også involverer os i udadrækkende aktiviteter.

Kunsthallen
Aktiviteter

Ved siden af udstillingerne har Fotografisk Center etableret en boghandel med speciallitteratur om fotografi og egne udgivelser, samt et mindre digitalt værksted/mørkekammer med en Imacon scanner.

Fotografisk Center samarbejder med DJ:Fotograferne omkring FotoForum; en række foredrag om fotografi. Arrangementerne relaterer sig oftest til udstillingerne, men kan også dreje sig om emner af mere general karakter i forhold til fotografiet som praksisform. Ideen er at skabe et forum for debat.

info@fotografiskcenter.dk

Omvisninger

Bestil en omvisning i Fotografisk Center
Fotografisk Center tilbyder omvisninger i vores udstillinger. Skoler, kunstforeninger, fotoklubber og andre interesserede kan booke omvisninger ved en kunsthistoriker på 33930996 eller info@fotografiskcenter.dk
En omvisning varer typisk ca 50 min.
Priser: Hverdage: 650,- kr.
Weekend og aften: 750,- kr.

Vision

Fotografisk Center vil være en synlig aktør på kunstscenen og i samfundet. Vi tror på fotografiets betydning for hvordan vi ser verden omkring os.

Mission

Fotografisk Center arbejder for at udvide kendskabet til nutidigt kunstfotografi i Norden. Vi viser fotografi i dialog med andre kamerabaserede udtryk og eksperimenterer med nye og anderledes udstillingsformater. Som udstillings- og mødested skaber Fotografisk Center rum for dialog og udveksling omkring fotografiske billed- og kunstpraksisser.

Praksis

Fotografisk Center kuraterer selv de fleste af udstillingerne. Man kan derfor ikke søge om at få en udstilling, men er altid velkommen til at sende os materiale på: info@fotografiskcenter.dk

Bestyrelsen

Nicolai Horten (formand), Annesofie Becker, Jens Gehl, Anne Charlotte Sabroe og Michael Stensbøl