BREAKING

BREAKING er et lille udstillingsprojekt i Fotografisk Centers bibliotek, kurateret af André Hansen, Alette Sørensen og Victor Meyer. I hjørnet, midt i vores store udvalg af fotokunstbøger, kan man fremover se fotografier af upcoming fotokunstnere, som baner vejen for nye tendenser i dansk/nordisk fotografi. Vi har udvalgt fotografer, der arbejder og udtrykker sig forskelligt i deres fotografi. Tilsammen har de et højt æstetisk niveau og formår at være kvalitetsbevidste, de har deres helt eget visuel standpunkt. Vi ønsker at give et rum til upcoming fotografer og deres værker i en veletableret kunstinstitution som Fotografisk Center. BREAKING er et sideløbende og uafhængigt udstillingsprojekt i forhold til Fotografisk Centers hovedudstillinger.

Angelica Elliott (SE) – Rågsved
Rågsved

Angelica Elliott (SE)

“I needed to move, start again. It was seven years ago, after a traumatic loss. My new home became Rågsved, south of Stockholm. I started taking photographs of my everyday life, my friends and people who live here. I wanted to get to know the place – and myself again.”
- Angelica Elliott

Elliotts debut fotobog ’Rågsved’ er fornylig udgivet af det anerkendte forlag Journal. I årevis har Elliott fotograferet sin personlige rejse og hjem i Rågsved, en forstad som hun flyttede til for at starte forfra i sit liv. Det har været hendes vej til at finde sig selv igen, efter at have oplevet et traume i sit liv. En sårbar proces, som kræver en enorm styrke - og det kan ses i Elliotts billeder.

Intimitet og intensitet gør sig stærkt gældende i den måde Elliott har portrætteret sit hjem, lokalmiljø, nye og nære relationer. Vi kommer helt tæt på en hverdag, som er stemningsbetonet og dragende, hvor de nye omgivelser går i et med Elliotts eftertænksomhed og søgen efter stabilitet i livet. For Elliott er Rågsved mere end en geografisk placering, det er et vendepunkt hvor hun fandt hjem i sig selv igen.